Hoeveel Liter Is Een Douchebeurt

Gepubliceerd mei 15, 22
6 min read

101 Tips Om Water Te Besparen

000 liter water, wat ongeveer een derde van het totale waterverbruik is, en 224 m3 gas. Voor wie nu al begint te sputteren met ‘ja, maar ik eet geen vlees’. Lees eerst even waarom je daarover op moet houden. Waterverbruik Als we het over douchen hebben, gaat het al snel over de hoeveelheid liters water die er door het afvoerputje verdwijnen.

Methaan is een fossiele brandstof en wordt bij verbranding in de cv-ketel omgezet in CO2. Zo draagt elke seconde onder de warme douche direct bij aan het versterken van het broeikaseffect. We gebruiken het meeste gas om onze huizen mee te verwarmen, waardoor het beter isoleren van je huis eigenlijk effectiever is dan je douchegedrag aanpassen.

Niet bepaald verwaarloosbaar dus en juist omdat het gas zo schadelijk en slecht vervangbaar is door hernieuwbare energie, vind ik dat we wel een beetje ons best kunnen doen. Doucheproducten en cosmetica Alles wat je onder de douche gebruikt, maar eventueel ook resten van make-up en andere verzorgingsproducten, gaan tijdens je douchebeurt regelrecht het riool in.

15 Tips Milieubewust Douchen

101 Tips Om Water Te BesparenDuurzaam Warm Water

Verander je douche(routine) voor een verkleinde impact Een aangepaste douche(routine) zou dus kunnen helpen om minder water en gas te verbruiken en om ervoor te zorgen dat er minder vervuilende stoffen door het afvoerputje gaan (Hoeveel bespaar ik met korter douchen?). Milieu, Centraal stelt voor dat we in plaats van gemiddeld 9 minuten nog maar 5 minuten per dag gaan douchen.

000 liter water en 90-100 m3 gas besparen. Verschillende getallen en berekeningen op Milieu, Centraal komen niet precies overeen, maar wijken niet veel van elkaar af. Het is ieder geval duidelijk dat je met minder douchen enorm bespaart op gas en water. Die focus op korter douchen vind ik eigenlijk een beetje beperkt.

DouchetimerEcobooster Instelbare Knop - Douche/slang

Let bij de aanschaf van een nieuwe douchekop op de genoemde letters of zoek naar het verbruik in liters per minuut op de verpakking. Kraan met thermostaat Met een kraan met thermostaat kan je het water sneller op temperatuur krijgen dan wanneer je met hand moet mengen. Douche wekker - online kopen. Dat scheelt toch alweer een beetje.

Tips Om Energie Te Besparen

Ietsje minder water dan maximaal werkt ook prima - 101 tips om water te besparen. Koud(er) douchen Een koude douche heeft minder warm water nodig en bespaart in eerste instantie dus vooral op je gasverbruik. Omdat je waarschijnlijk vanzelf iets minder lang onder een koudere douche blijft staan, als is het maar omdat niet zo snel ongemerkt een paar minuten wegdommelt, helpt het ook nog om je waterverbruik te beperken.

Een echt koude douche moet je van houden, maar ook een paar graden minder heeft al zin. Of alleen de laatste minuut, zodat je bloedvaten kunnen vernauwen en jij langer warm blijft. Ik weet trouwens niet of iemand ooit de ‘mist-stand’ van een douchekop gebruikt, maar die druppeltjes zijn zo klein dat ze meteen koud zijn en je de temperatuur op wil schroeven (Energie besparen in de badkamer).

Korter douchen Korter douchen wordt het vaakst genoemd en is het meest intuïtief - Hoeveel bespaar ik met korter douchen?. Velen van ons douchen elke dag en als dat dan minder moet, douche je korter. Makes sense en is zeer efficiënt. Als je je elke dag in het zweet werkt in de sportschool kan ik me voorstellen dat je dan ook wil douchen, maar dan zou een snelle afspoelsessie op de meeste dagen voldoende moeten zijn - Water besparen - Duurzaam.

Water Besparen In De Badkamer Is Zo Heel Eenvoudig!

Minder vaak douchen Omdat ik kort douchen nogal lastig vind, kies ik liever voor minder vaak. Ik wil graag een lans breken voor deze optie, omdat veel mensen het nogal vreemd vinden of er überhaupt niet aan gedacht hebben, terwijl het volgens mij juist zo ideaal is. Ben jij zo iemand die elke dag onder de douche stapt? Lees dan vooral even mee (Verbruik alleen elektriciteit als het nodig is).

Dat is goed te verklaren, want dat maakt het leven een stukje eenvoudiger. Maar is het eigenlijk wel nodig of is het stiekem nogal overdreven? Als je je bewust bent van wat je doet en waarom je het doet, kun je er eventueel voor kiezen om je gewoontes aan te passen.

Douche Wekker - Online KopenBespaartips

Zo raar is het dus helemaal niet - Duurzaam - Huis & Energie. Elke dag douchen, omdat je anders bent? Onzin. Zo vies ben je niet. Tenzij je werk doet waarbij je met minder hygiënische of stinkende zaken te maken krijgt natuurlijk. Met een kantoorbaan en een fiets- of autoritje naar huis kun je echt wel een paar dagen vooruit, voordat je een luchtje krijgt.

Best Geteste Douchetimer

Dat oude washandje bij de wastafel wordt je beste vriend!‘s Ochtends douchen omdat je anders niet kunt worden? Stel je niet zo aan, zeg. Een plens koud water in je gezicht doet ook wonderen. Gebruik de tijd die je anders zou douchen dan meteen om langer te slapen, om nog even een boekje te lezen voordat je opstaat, om extra langzaam je ontbijt te eten of verzin wat anders leuks.

Ga je van dagelijks naar om de dag, dan bespaar je direct de helft aan water en gas. De helft! Dat is toch veel makkelijker dan elke dag een minuutje van je douchetijd af proberen te schaven? Wil je heel graag een kwartier kunnen douchen, doe dat dan elke drie dagen om alsnog van die 9 naar 5 minuten per dag te minderen (Duurzaamheid en energie Duurzaamheid).

Douchetimer TestEnergie Besparen Met 90+ Handige Tips

Gebruik de wastafel In het verlengde van minder vaak douchen staat het gebruik van de wastafel. Onze (groot)ouders gingen vroeger maar één keer per week in een teiltje en daar hadden alle broertjes en zusjes dan ook al in gezeten. Douchen is eigenlijk pure luxe (Energie besparen - Tips energiebesparende maatregelen). Waarom zoveel water (deels nauwelijks aangeraakt!) over je heen laten storten als je boven de wastafel een bescheiden hoeveelheid in je gezicht kunt wrijven of er een washandje mee nat kan maken om je lichaam mee af te nemen? Gebruik die wastafel.

Een Douchetimer Bespaart Meer Dan €2000 In 15 Jaar!

Niet meer doen dus. Scheren Hier had ik tot voorkort ook nog nooit bij stilgestaan, maar als je je onder de douche scheert, sta je zo een paar minuten langer onder de douche en verbruik je zoveel gas dat scheren met een mesje zelfs belastender voor het milieu wordt dan wanneer je een scheerapparaat gebruikt.

Daar komt het washandje meteen weer van pas en als je er glibberige olie bij gebruikt, laat je het vanzelf wel uit je hoofd om dat onder de douche te doen. Gebruik minder producten Korter douchen wordt al een stuk makkelijker als je tandenborstel en scheermes niet meer met je mee de douche in gaan.

Als je je haar niet meer elke dag wast, zal het vanzelf minder snel vettig worden en kun je het nog minder vaak wassen. Conditioner heb je meestal ook niet echt nodig. Douchegel droogt je huid alleen maar uit, waardoor je ook weer bodylotion gaat gebruiken. Weg ermee. Het gebruik van minder producten zorgt er meteen voor je dat ook minder grondstoffen en energie verbruikt voor de productie hiervan.

Duurzaam - Huis & EnergieAls scrub kun je bovendien zelf mengseltjes maken van bijvoorbeeld koffiedik, suiker of zout. Gebruik je handdoek meerdere keren Als je net onder de douche vandaan komt, zou je in principe niet meer zo vies moeten zijn dat je handdoek daar heel erg onder lijdt. Een handdoek wordt vooral vies als hij vochtig blijft, omdat er dan schimmels kunnen ontstaan.

Navigation

Home

Latest Posts

Een Complete Keuken Kopen?

Published Mar 22, 23
7 min read

Kantoor Inrichten, Inspiratie En Branding

Published Mar 21, 23
8 min read

5 Tips Voor Een Modern Kantoorinrichting

Published Feb 25, 23
8 min read