Hoeveel Bespaar Ik Met Korter Douchen?

Gepubliceerd mei 24, 22
6 min read

Wat Doet Korter Douchen Voor Het Milieu En Je Portemonnee?

Hoeveel Liter Water DouchenTips Om Te Besparen Op Je Watergebruik

Als u alle kruisjes optelt geeft dat een totaalscore. Er zijn maximaal 30 punten te behalen. Probeer minimaal 50% van de score te behalen. Bij 20 unten of meer heeft u een zeer duurzame woning en levensstijl. BIJLAGE 1 Voorbeeldberekening GPR Om u een indruk te geven met welke duurzame oplossingen de GPR ambitie voor Nieuw Delft kan worden bereikt, is een voorbeeld uitgewerkt - best geteste douchetimer.

Het betreft een hoekwoning met voorgevel op het noorden, achtergevel op het zuiden en de zijgevel op het oosten. Een hoekwoning telt meestal 3 tot 4 slaapkamers - Hoeveel kost een douchebeurt?. Een hoekwoning komt in verschillende uitvoeringen voor, zowel met een zadel- of een lessenaarsdak als met een plat dak. ENERGIE Glaspercentage in de gevel niet groter dan 40% Isolatiewaardes groter of gelijk aan Rc = 4,5 m²K/W U-waarde kozijn kleiner of gelijk aan 1,7 Leidinglengtes warm water korter dan 5 meter en geïsoleerd Douche WTW (badkamer op verdieping) Woning voorbereiden op plaatsing zonnepanelen Woning voorzien van zonnepanelen of kleine windmolen Zonneboiler en zonnecollectoren op het dak (minder geschikt bij stadsverwarming) Waterbesparende douchekop (geen rainshower) Maximaal 5 minuten douchen per persoon per dag Thermostaat maximaal 20°C Gebruik spaarlampen en LED inbouwspotjes Lampen uitzetten als niet aanwezig in de kamer Nieuwe keukenapparatuur minimaal A label Geen wasdroger COMFORT EN BELEVING Balansventilatie of gestuurde natuurlijke ventilatie Lage temperatuur verwarming in de woning Buitenzonwering of zonwerend glas Vloerkoeling in combinatie met bodemwarmtepomp Ruimte voor groen, water en natuur bij het huis gemaakt Inbraakwerende maatregelen conform eisen Politie Keurmerk WATER Waterbesparing installaties (WC + douchekop + regenton) Regenwaterreservoir voor toiletspoeling en wasmachine Maximaal 5 minuten douchen per persoon per dag Gebruik waterbesparende spoelknop toilet en kraan uit tijdens tandenpoetsen Regenwater afgekoppeld en/of een vegetatiedak Beperk verharding in de tuin MAT ERIAAL, HERGEBRUIK EN VERVUILING Het hout in de woning is (grotendeels) duurzaam geproduceerd Aannemer scheidt afval op de bouw Scheiding van bio-afval, papier, plastic, glas en chemisch afval Gescheiden materialen en producten aanbieden bij het recycleperron 54 55 Energieverbruik- en kosten op jaarbasis Karakteristiek Deze woning verbindt energiezuinigheid met aandacht voor comfort en ecologische kwaliteit.

Waar Ga Jij Op Bezuinigen?

Het gemiddelde verbruik van een doorsnee gezin, bestaande uit twee ouders en één kind, bedraagt ongeveer 3500 k, Wh. Verschilt de gezinssamenstelling, dan zal ook je energiefactuur er heel wat anders uitzien. Benieuwd hoe jouw verbruik zich verhoudt tot andere gelijkaardige gezinnen? Deze handige gids geef je alvast een idee.

Van het verwarmen van je woning over alles wat in de keuken gebeurt tot onderhoud en entertainment. Verwarming, water en je eigen gedrag. Bespaartips. In deze blog nemen we je mee doorheen je woning om je stap voor stap zoveel mogelijk handige tips aan te reiken. Het hoeft niet te verbazen dat een goed geïsoleerd huis (zonder enkel glas bijvoorbeeld) een positieve invloed heeft op de energiefactuur.

Energie Besparen Met 90+ Handige Tips

Een goede isolatie verhoogt dus je comfort én verlaagt je energierekening.“Als je de energiedriehoek (Trias energetica) van dichtbij bekijkt, zie je dat het isoleren van je woning dé belangrijkste tip is om energiezuinig te wonen. Door het warmteverlies te verminderen, bespaar je meteen een hoop energie. In het geval van isolatie tellen vooral de eerste centimeters.

Een dak zonder isolatie daarentegen zal dankzij die 4 centimeter veel energie besparen.” Isolatie is echter heel wat meer dan het vervangen van enkel glas door dubbel glas en het isoleren van de buitenmuren of het dak. Energie besparen is ook hier mogelijk door binnen elk budget slimme keuzes te maken die zowel op korte als op lange termijn het verschil zullen maken.

Bespaartips

Reken voor dakisolatie op een bedrag van 40 euro per vierkante meter. Deze prijs is slechts een indicatie en is afhankelijk van het soort dak (hellend of vlak) en het gebruikte isolatiemateriaal. Consulteer zeker een erkend vakman in je buurt voor een goed uitgewerkte offerte - Tips om energie te besparen. Wil je graag weten wat de terugverdientijd is wanneer je ervoor kiest om je hellend dak te isoleren? Deze tool berekent jouw winst.

De spouwmuur voorkomt vochtproblemen in je woning, maar deze muur heeft ook een isolerende functie. Het is bovendien mogelijk om een spouwmuur te isoleren. Spouwmuurisolatie kan vanaf ongeveer 17 euro per vierkante meter. Nieuwsgierig naar de winst die je kan maken wanneer je investeert in spouwmuurisolatie? Deze tool van de Vlaamse overheid laat het je meteen weten.

Water Besparen - Duurzaam

Als je plannen hebt om dit alvast in orde te brengen, dan geeft de officiële website van de Vlaamse overheid je mee welke je hiervoor kunt ontvangen. Je vindt er ook een antwoord op een hele reeks andere veelgestelde vragen. In Wallonië ontvang je ook een premie als je aan de slag gaat met dak-, zoldervloer- of spouwmuurisolatie.

Een duwtje in de rug voor iedereen die wil besparen op energie - Bespaartips. Op de website van Leefmilieu Brussel, vind je heel wat informatie over isoleren en over de premies waarop je als inwoner recht hebt als je de investering aangaat. Wil je de kostprijs van het isoleren wat drukken? Heb je er dan al aan gedacht om zelf aan de slag te gaan in je vrije tijd? Laat je dan wel goed informeren, zodat je inspanningen lonen.

Waar Ga Jij Op Bezuinigen?

Tips Om Energie Te BesparenSlimme Douchekop Moet Leiden Tot Minder Watergebruik

Heb je nog ramen met enkel glas? Weet dan dat ramen met dubbel glas jou vier tot zes keer minder warmteverlies kunnen opleveren. Kies je meteen voor hoogrendementsglas, dan kan je hier je energiewinst berekenen.“Check alle meterstanden op regelmatige basis. Niet enkel om je zo bewust te worden van je gedrag, het helpt je ook meteen problemen op te sporen.

Tips Om Energie Te BesparenHoeveel Liter Water Douchen

Heb je bijvoorbeeld een kelder, dan is de kans groot dat de waterleidingen daar gewoon blootgesteld worden aan de koude lucht. Voor het isoleren van de waterleidingen kan je makkelijk zelf aan de slag. Een bezoek aan een doe-het-zelfzaak en een minieme investering later – leidingisolatie is er al vanaf 3 euro per meter – kan je al aan het werk.

Duurzaamheid In Het Beroep

Ontkalk de boiler regelmatig, want kalkaanslag is een ‘ware aanslag’ op het rendement én je energiefactuur - Douche wekker - online kopen. Er bestaat niet zoiets als ‘te veel isoleren’. Je hoeft niet zuinig om te springen met isolatie. Het is slimmer om alle ruimtes, het dak, de muren, leidingen en boilers aan te pakken, dan er eentje over te slaan.“Wij hebben een luchtdicht passiefhuis gebouwd.

Ons ventilatiesysteem zorgt er drie keer per dag voor dat de lucht in ons huis volledig ververst wordt. Dat is veel energie-efficiënter dan een oud huis met kieren en spleten.” Isolatie is onlosmakelijk verbonden met ventilatie (15 Tips milieubewust douchen). Wanneer je er resoluut voor kiest om je woning doorgedreven te isoleren, mag je een goede ventilatie niet over het hoofd zien.

Verwarming, Water En Je Eigen Gedrag

EnergiebesparingTips Om Te Besparen Op Je Watergebruik

En dat zou zonde zijn, niet? Ventilatie werd bovendien opgenomen in de EPB-eisen die worden gesteld aan woningen. Duurzaamheid en energie Duurzaamheid. Aangezien de helft van de energiekosten op de factuur toe te wijzen is aan verwarming, is het geen understatement als we menen dat hier heel wat besparingen te rapen vallen. Eén slimme ingreep, de thermostaat één graad (of wat meer) terugdraaien, zal je dus al heel vlug in je portemonnee voelen.Comfort staat voorop! Zorg voor aparte thermostaatkranen in elke kamer. Zo kun je de temperatuur in elke kamer apart regelen. Een temperatuur van 20°C wordt doorgaans beschouwd als de ideale kamertemperatuur in de meeste woonruimtes. In de slaapkamer is het – voor een betere nachtrust – aangewezen dat de thermometer 18°C aangeeft.

Navigation

Home

Latest Posts

Een Complete Keuken Kopen?

Published Mar 22, 23
7 min read

Kantoor Inrichten, Inspiratie En Branding

Published Mar 21, 23
8 min read

5 Tips Voor Een Modern Kantoorinrichting

Published Feb 25, 23
8 min read